logo langvinkeln

Om Långvinkelns Montessoriskola

Långvinkelns Montessoriskola är en  montessoriskola för barn 6 - 12 år. Vi erbjuder fritidsverksamhet  för våra barn i separata lokaler. Våra, för pedagogiken, välutrustade lokaler finns centralt på Nedre Långvinkelsgatan 22-24. Vårt centrala läge gör att vi har nära till all kultur. Vi startade skolan 1998.

Idrottshallen vi har tillgång till ligger vägg i vägg med skolan och vi har egna slöjdlokaler.

Huvudman för Långvinkelns Montessoriskola är Palmlunds Olymp AB, ett dotterbolag till Palmlunds Skolor AB.

 

Maria Montessori

Maria Montessori (1870-1952) var Italiens första kvinnliga läkare, hon var även antropolog, psykolog och sedemera professor till yrket. Inspirerad av två 1800-talsläkare, vilka studerade främst utvecklingsstörda, fick hon idéer, som hon vidareutvecklade i det daghem som hon startade 1907. M M framträdde som en av Italiens första reformpedagoger, med ett undervisningsmaterial och arbetssätt för förskolor och skolor, som idag finns spritt över hela världen - MONTESSORIPEDAGOGIKEN.

M M:s grundtankar om barnet och dess utveckling är fortfarande lika aktuella efter snart 100 år. Hennes pedagogiska metod har under årens lopp anammats över hela världen i de mest skilda kulturer.

Montessori i ett nötskal: Att låta barnet utvecklas till en harmonisk och självständig individ är montessoripedagogikens främsta mål. Den vuxna människans roll är därför att hjälpa barnet att klara saker på egen hand:

"All onödig hjälp är ett hinder i barnets utveckling".

Barnen i en montessorigrupp lär sig ta hänsyn till varandra och att samarbeta. Samspel och ömsesidig respekt är nyckelord i den åldersblandade gruppen.

Frihet i fostran är en grundsten i montessoripedagogiken. Men det är en frihet under ansvar. Barnens aktivitet får inte verka störande eller destruktiv för omgivningen, såväl för människor som materiel.

Självständighet, hänsyn, samarbete och frihet är därför nyckelbegrepp i montessoriverksamheten.

 

En del av

Palmlunds Skolor logo mail

 

Långvinkelns Montessoriskola     l     Nedre Långvinkelsgatan 22-24     l     252 20 HELSINGBORG     l     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.     l     0702-185952